מתקפות סייבר הפכו בשנים האחרונות לאחד מהאמצעים הנפוצים ביותר לצורך ביצוע פשעים ברשת, כאשר אחד מסוגי הפשעים הנפוצים ביותר הינו פשע סחיטה המיושם באמצעות וירוס כופר. מהו וירוס כופר? כיצד הוא פועל והאם ניתן להימנע ממנו ו/או לטפל בו במידת הצורך? על כך ועוד בכתבה שלפניכם.
מה חשוב וצריך לדעת על וירוס כופר?
וירוס כופר הוא סוג של תוכנה נגועה ב-וירוס המצליחה לחדור למערכות מחשוב ובכך לשבש את יכולות הגישה לקבצים שונים המצויים במחשב. פעולת החדרת התוכנה מתבצעת ברוב המקרים באמצעות הדואר האלקטרוני, כאשר עם חדירת התוכנה הנגועה ב-וירוס למערכות המחשב, נשלחת לאדם העושה שימוש במחשב הודעת כופר במסגרתה מפעילי הוירוס דורשים תשלום באמצעות מטבעות וירטואליים (ברוב המקרים) לצורך שחרור הקבצים.
חשוב לדעת: ממחקר מקיף אותו ערכה חברת גוגל בנושא מתקפות כופר, עולה כי בין השנים 2016 ל-2017, שולמו יותר מ-25 מיליון דולר על ידי קורבנות מתקפות וירוס כופר ברחבי העולם, ולכן אין לכם כל סיבה לחשוב שלכם זה לא יקרה…
מהן דרכי ההתגוננות וטיפול בפני וירוס כופר?
על מנת להימנע מחדירת תוכנות זדוניות למחשבכם, אנו ממליצים לכם לנקוט בכל אחת מהפעולות הבאות באופן תדיר:
- הקפידו להחליף את כל אחת מהסיסמאות בהן אתם עושים שימוש לצורך כניסה לתיבות דוא"ל ואתרי אינטרנט כאלו ואחרים.
- הימנעו באופן מוחלט מפתיחת הודעות חשודות הממתינות לכם בדוא"ל – אם אתם לא מזהים את כתובת השולח הימנעו מפתיחת האימייל.
- לעולם אל תלחצו על לינקים ו/או הורדת קבצים המופיעים בגוף מייל מחשיד
- הקפידו לעדכן ו/או לשדרג את תוכנות ההגנה הפועלות במחשבכם
- גבו באופן קבוע ותדיר את כל הקבצים הרגישים העומדים לרשותכם
טיפול בוירוס כופר – כיצד?
מהרגע בו מחשבכם הותקף באמצעות וירוס כופר ומהרגע הראשון בו נחסמה גישתכם לתיקיית קבצים כזו או אחרת, אנו ממליצים לכם לפנות באופן מיידי לאנשי מקצוע העוסקים ומתמחים בשירותי אבטחת מידע בנטרול תוכנות זדוניות וניהול מו"מ וירטואלי אל מול התוקף. עד להגעתם של אנשי המקצוע באופן פיזי למקום בו נמצא המחשב המותקף, אנו ממליצים לכם שלא לבצע אף פעולה היכולה להסב למחשבכם והקבצים המצויים בו נזק בלתי הפיך.
מחפשים שירותי מחשוב לעסקים? פנו אלינו ונשמח לעמוד לרשותכם.